PDL va discuta in BPN al partidului conditiile in care accepta invitatia facuta de premierul Victor Ponta la o discutie pe tema masurilor economice, a declarat, marti, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

"PDL va discuta in Biroul Politic National conditiile in care o astfel de invitatie ar putea fi acceptata. De principiu, noi am cerut un dialog, dar in anumite conditii pe care le vom discuta in BPN, pentru ca nu dorim sa facem un joc de imagine, noi nu vrem sa intram in cladirea Guvernului sa ne facem poze cu domnul Ponta, noi vrem realmente sa impunem politici de dreapta, vrem sa salvam locuri de munca", a precizat Predoiu, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Catalin Predoiu a spus pe de o parte ca invitatia premierului adresata PDL este de fapt "un raspuns la presiunile democrat-liberalilor" si "un succes al PDL, iar pe de alta parte prim-vicepresedintele PDL a sustinut ca aceasta invitatie reprezinta niste vorbe aruncate la televizor de catre primul ministru si un joc de imagine al premierului care incearca sa mute atentia de la cazurile grave de coruptie pe care le are Guvernul catre un aparent dialog constructiv.

Predoiu a precizat ca democrat-liberalii vor "o solicitare serioasa" si asteapta "detalii profesioniste" din partea premierului pe tema invitatiei adresate PDL.

"De principiu, noi am cerut un dialog. Problema e in ce conditii? Ce vreti sa discutam? Vreti sa luati masuri de dreapta ... Daca Guvernul garanteaza ca va obtine sprijin politic, ca e serios in acest dialog, daca recunoaste «suntem incapabili, vrem sa discutam cu opozitia». Domnul Ponta a aruncat doua vorbe la locul dumnealui de munca, la talk show la televizor. Il asteptam si la locul de munca de la Guvern sa explice in ce conditii doreste acest dialog, care e agenda concreta, care sunt temele, cine va participa, sa trimita frumos o solicitare catre BPN. Noi suntem gata la dialog pentru impunerea acestor masuri. Ce am vazut a fost o vorba aruncata la televizor. Vrem o solicitare serioasa, asteptam detalii profesioniste, nu se guverneaza prin televizor", a mai spus Catalin Predoiu.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca PDL va raspunde invitatiei primului ministru de a discuta pe masuri economice pentru sprijinirea mediului privat din Romania si dezvoltarea clasei de mijloc si a aratat ca premierul "cauta solutii la opozitie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.