Presedintele Traian Basescu a petrecut duminica patru ore la slujba de la manastirea Prislop si la festivalul folcloric din localitatea maramureseana, unde a mai fost si in anii trecuti, spunand la plecare ca ii place aceasta zona deoarece si sotia sa, Maria, este bucovineanca.

"Zona asta la intretaierea dintre Bucovina si Maramures are semnificatii vii pentru mine, pentru ca sotia mea este bucovineanca", le-a spus Basescu jurnalistilor.

El a aratat ca i-a placut foarte mult predica de la slujba religioasa si a apreciat faptul ca sunt bine ingrijite mormintele aflate in apropierea bisericii manastirii ale soldatilor romani, unguri, germani cazuti in al doilea razboi mondial.

Un localnic i-a amintit presedintelui ca a fost la Prislop si in vara anului trecut, pe cand era suspendat. "Da, era in vremuri de restriste. Dar a prins bine", a raspuns Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.