Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a spus, joi, la manifestarile organizate de Ziua Marinei Romane pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanta, la care asista cateva mii de persoane, ca fortele navale reprezinta un corp de elita al armatei, care isi executa cu profesionalism misiunile.

Manifestarile organizate de Ziua Marinei Romane pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanta au inceput la ora 10.00, cand ministrul Apararii a fost intampinat de garda de onoare, dupa care a fost ridicat pavilionul la catargul din dreptul Comandamentului Flotei.

"Fortele navale reprezinta si astazi un corp de elita al armatei romane, un adevarat ambasador al tarii noastre, de care suntem mandri si care ne reprezinta cu cinste si profesionalism in lume. Avem sansa de a va instrui in cadrul unui structuri moderne, flexibile si extrem de dinamice. Fortele navale romane au capacitatea de apara intresele nationale ale Romaniei pe mare si pe Dunare si executa cu succes misiunile maritime de aparare colectiva asumate de tara noastra ca membru al Aliantei Nord Atlantice", a spus ministrul in discursul sau, transmite MEDIAFAX.

El a mai precizat ca Fortele Navale au fost infiintate odata cu faurirea Romaniei moderne, iar "marinarii militari au scris pagini glorioase in istoria tarii".

"Fortele Navale au fost infiintate odata cu faurirea Romaniei moderne, cand au primit misiunea de a apara granitele de apa ale tarii, fie ca vorbim de cele de pe Marea Neagra sau de pe fluviu. Marinarii militari au scris de atunci pagini glorioase in istoria tarii, jertfindu-se eroic sub faldurile drapelului tricolor. Sunt mandru ca astazi a fost inaltat la catarg unul dintre cele mai mari drapele", a mai afirmat ministrul Apararii.

Mircea Dusa le-a cerut militarilor sa ramana la fel de motivati deoarece agenda internationala a fortelor navale ramane incarcata.

El a amintit apoi ca flotila de pe fregata a participat la mai multe misiuni in cadrul operatiilor sub comanda NATO sau UE in Marea Mediterana si in Oceanul Indian. De asemenea, ministrul a remarcat si rezultatele obtinute pe timpul marsurilor de pe nava de transport Albatros si de nava scoala Mircea, dar si de personalul participant la exercitiile regionale si antrenamentele cu nave ale statelor membre NATO si partenere.

Citeste si:
Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani. Nu i-a fost deloc ușor:...
Sorin Bontea a avut primul...

"Facem eforturi importante pentru continuarea procesului de modernizare a tehnicii si mijloacelor de lupta la cele mai inainte standarde. Nu este un proces usor, resursele pe care le avem la dispozitie sunt limitate insa sunt convins ca vom gasi o intelepciune si chipzuinta solutiile necesare pentru ca atunci cand este vorba de siguranta nationala suntem datori sa facem tot ce depinde de noi", a mai aratat ministrul Apararii.

El a mai spus ca in cazul armatei banii alocati sunt mai putini decat beneficiile obtinute de Romania si ca investitia in armata se intoarce inzecit in societate.

"Avem militari care dau dovada de acelasi devotament ca si cei din trecut. Avem misiuni extrem de dificile pe care le indeplinim cu succes si nu in ultimul rand avem ofiteri si generali, amirali care desi sunt necunoscuti publicului larg merita toata recunostinta noastra pentru ceea ce fac in teatrele de operatii. Spun acest lucru fiind constient ca in cazul armatei banii alocati sunt mai putin decat beneficiile obtine de noi ca tara. Investitia in armata se intoarce inzecit in societate, se intoarce sub forma unui garantii pentru viitorul Romaniei, sub forma sigurantei si libertatii de care ne bucuram cu totii si de care inclusiv sau mai ales datorita militarilor romani se vor bucura copii si nepotii nostrii", a mai spus ministrul Apararii.

Citeste si:
Fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa, s-a stins din viață
Fostul ministru al Apărării,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.