Presedintele Traian Basescu a spus, joi, la finalul slujbei de la manastirea din Izvoru Muresului, ca pe drum spre manastire a vazut la porti si drapelul secuiesc, langa cel al Ungariei, el intrebandu-se daca nu era loc si pentru steagul tricolor.

La finalul slujbei de la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Muresului, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, IPS Ioan Selejean, i-a oferit presedintelui un drapel al Romaniei, spunandu-i: "Sa-l tineti sus, sa se vada Romania pana in emisfera de nord".

Potrivit MEDIAFAX, presedintele a luat drapelul, l-a ridicat, l-a agitat si i-a multumit inaltului prelat pentru initiativa de a darui drapelul romanesc credinciosilor prezenti la slujba.

Basescu a spus apoi ca, venind spre Izvoru Muresului, a vazut la porti si drapelul secuiesc, langa cel al Ungariei, el intrebandu-se daca nu era loc si pentru drapelul Romaniei.

"Venind incoace, si nu numai astazi - sigur ca respectam mult drepturile fiecaruia, ca la el in casa sa faca ce vrea - am vazut la porti si drapelul secuiesc langa cel unguresc, cel al Ungariei. Oare nu era loc si pentru drapelul Romaniei? Nimeni nu spune sa nu le puna pe acestea acasa la ei, daca asa vor. Dar trebuie sa gasim un loc si pentru tricolor pentru ca acesta va fi semnul ca ne respectam unii pe altii", a spus presedintele.

Aproximativ 1.200 de steaguri tricolore au fost impartite de preoti participantilor la slujba de la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Muresului, oamenii ridicand apoi steagurile si cantand "Desteapta-te, romane!". Au primit steaguri tricolore de la IPS Ioan Selejean si sotia presedintelui, precum si ministrul de Externe, aflat la ceremonie.

La ceremonia religioasa de la manastirea din Izvoru Muresului au fost prezenti aproape o mie de oameni, unii dintre ei fiind imbracati in costume populare.
De la Izvoru Muresului, presedintele Traian Basescu a plecat catre Oarba de Mures, judetul Mures, unde are loc cea de-a treia editie a Festivalului Cantecului Popular Patriotic "La Oarba si la Iernut".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.