Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat ca Victor Ponta "a reusit cum a pus piciorul in tara sa faca un nou gest in care se amesteca iresponsabilitatea si bascalia" si a aratat ca premierul s-a suparat pe Consiliul Fiscal deoarece analiza consiliului arata ca bugetul "e slab sustinut".

"Vacanta Ponta-Antonescu a luat sfarsit, ceea ce inseamna ca economia romaneasca e in pericol. Obiectivul e foarte clar: distrugerea sistemului privat. Regimul USL naste in continuare impozite si omoara investitii, locuri de munca, oameni de afaceri. Victor Ponta a reusit cum a pus piciorul in tara sa faca un nou gest in care se amesteca iresponsabilitatea si bascalia, domnul Ponta s-a suparat pe Consiliul fiscal, pe «ala» de la Consiliul fiscal", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, Traian Ungureanu.

Potrivit lui Traian Ungureanu, Consiliul fiscal este rezultatul Legii raspunderii fiscale adoptate in 2010, in urma intelegerii cu FMI din 2009, "acord incheiat de Guvernul din care domnul Ponta facea parte la acea data".

"Nu e vorba numai de mitocanie, e vorba de iresponsabilitate. Cand primul ministru isi permite sa ia peste picior Consiliul fiscal, gestul e inregistrat ca o dovada de neseriozitate. Ce l-o fi suparat pe domnul Ponta asa de tare din interventia Consiliului fiscal? Si o sa va spun eu ce l-a suparat pe domnul Ponta: domnul Ponta a vazut ca intr-o analiza a Consiliului fiscal bugetul e slab sustinut si Guvernul nu face ce trebuie sa faca pentru ca economia sa se miste", a aratat Traian Ungureanu.

El a precizat ca din analiza Consiliului fiscal rezulta ca incasarile la buget sunt cu 6,5 miliarde mai mici, investitiile au scazut cu 1,47 de miliarde si s-a inregistrat un esec major in absorbtia fondurilor europene.

"Situatia economica in care domnul Ponta vede numai lucruri bune si de laudat arata in felul urmator: domnul Ponta spune ca nu vom avea impozite noi. De fapt ce ne spune domnul Ponta este ca «noi nu vom fura din buzunarul drept al cetateanului, ci din cel stang»", a adaugat Ungureanu.

El a adaugat ca in scrisoarea de intentie catre FMI persoanele fizice autorizate vor trebui sa plateasca CASS, precizand ca in aceasta categorie intra taximetristii, micii comercianti, adica "oameni care nu traiesc pe seama statului".

"Asta ne arata ca pe de o parte impozitele cresc, dar toate aceste impozite lovesc in oamenii cu venituri mici care muncesc ceva, ei sunt victimele numarul 1 ale regimului USL", a mai spus Ungureanu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Rectificarea bugetara incalca mai multe reguli fiscal bugetare, cea mai importanta fiind tinta de deficit, si a fost facuta pe baza unor proiectii nerealiste, numai din impozitul pe venit si contributii din asigurari, veniturile fiind supraestimate cu 1 miliard de lei, potrivit Consiliului Fiscal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.