Presedintele Traian Basescu a inceput cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de nava ale Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale, pregatirea, care se va incheia saptamana viitoare, facandu-se la vila de protocol de la Neptun.

Potrivit directorului general al CERONAV, Ovidiu Cupsa, Traian Basescu a inceput, luni, cursurile de reconfirmare a brevetului, pe care le face la vila de protocol de la Neptun.

"Este intr-un program de pregatire personala, incepand de luni, instructorul desemnat sa conduca programul deplasandu-se la locatia solicitata de cursant (vila de protocol de la Neptun - n.r.). Exista o asemenea procedura", a declarat Ovidiu Cupsa, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca dupa ce termina programul de pregatire personala, "probabil la sfarsitul saptamanii viitoare", Traian Basescu urmeaza sa isi dea competentele pe simulator, la centru.

Ovidiu Cupsa a precizat ca presedintele a solicitat program personal de urgenta pentru reconfirmare si a achitat 2.300 de lei, fata de tariful obisnuit de 1.500 de lei, iar cursul va dura aproximativ doua saptamani, in loc de cinci zile cat este in mod normal.

Directorul CERONAV a mai spus ca reconfirmarea brevetului de comandant nu-i va da dreptul presedintelui sa navigheze, in acest sens fiind necesara si efectuarea cursurilor IMO.

Presedintele Traian Basescu a urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant in august 2007, tot la CERONAV, iar acestea au expirat in august 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.