Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Surubaru (PDL), a fost gasit incompatibil de ANI, intrucat in perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013 a detinut, simultan, functia de viceprimar si pe cea de administrator al SC Euro Divers, el fiind acuzat, totodata, de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate postat, marti, pe site-ul institutiei, Gheorghe Surubaru s-a aflat in incompatibilitate in perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013 si a omis mentionarea in declaratiile de interese depuse in luna iulie 2012 a calitatilor detinute in cadrul SC Euro Divers SRL, motiv pentru care agentia a sesizat Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate si savarsirea infractiunii de fals in declaratii in cazul lui Gheorghe Surubaru, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. Acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si calitatea de administrator al SC Euro Divers SRL. Astfel, Gheorghe Surubaru a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit carora functia de viceprimar este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale. De asemenea, intrucat acesta a omis mentionarea in declaratiile de interese depuse in luna iulie 2012 a calitatilor detinute in cadrul SC Euro Divers SRL, Agentia a sesizat Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Gheorghe Surubaru a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de dispozitiile art. 292 din Codul Penal al Romaniei", se arata in documentul citat, transmite MEDIAFAX.

Reprezentantii ANI au subliniat ca infractiunea de fals in declaratii se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda.

"Gheorghe Surubaru a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare", se mai arata in comunicatul ANI.

In document se mentioneaza ca, in conformitate cu prevederile legale, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate "este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului".

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

"Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului", se arata in comunicat.

Prefectura Cluj a solicitat, in 30 iunie, secretarului municipiului Cluj-Napoca inaintarea propunerii privind incetarea mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Surubaru (PDL), pe motiv de incompatibilitate, in conditiile in care acesta a detinut aproape un an si functia publica si pe cea de asociat si administrator al unei firme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.