PDL ii cere premierului Victor Ponta sa spuna public "ce inseamna un roman bogat" si sa precizeze care sunt angajamentele luate in fata FMI, a declarat luni deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, aratand ca acordul cu FMI incheiat de premier "este unul de supravietuire a Romaniei".

"PDL ii cere lui Victor Ponta sa spuna public ce inseamna un roman bogat. In opinia lui Victor Ponta, un om care inchiriaza o garsoniera cu 200 de lei este un om bogat. Inseamna ca Romania este o tara plina de oameni bogati. Victor Ponta sa ne spuna public care sunt angajamentele luate in fata FMI si sa le spuna cetatenilor ce trebuie sa suporte in urma acestor angajamente", a afirmat fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu, intr-o conferinta de presa dupa sedinta BPN al PDL.

Potrivit MEDIAFAX, Ialomitianu a aratat ca, in urma incheierii noului acord cu FMI, romanii vor plati mai multe taxe si impozite pe langa cele 24 de noi impozite si taxe introduse deja.

"In iarna au introdus 21 de taxe, iar dupa rectificare inca 3 taxe", a mentionat Gheorghe Ialomitianu, aratand ca vor fi taiate si finantarile pentru spitale.

"Victor Ponta nu spune foarte clar ca vrea sa inchida spitalele, dar se stie foarte clar ca un spital fara finantare nu poate sa existe. Victor Ponta sa spuna clar ce cuprinde pachetul de baza pe care spune ca il ofera pacientilor si care sunt serviciile suplimentare. In scrisoarea catre FMI nu se face aceasta dezvoltare, nu se spune ca pacientii cu venituri mici nu vor trebui sa suporte contributia suplimentara", a aratat Ialomitianu.

Potrivit acestuia, PDL considera ca acordul cu FMI incheiat de Victor Ponta "este unul de supravietuire a Romaniei".

"Acest acord ar trebui sa fie in scopul combaterii saraciei si a somajului. In acordul cu FMI nu este nicio masura pentru relansarea economica", a precizat Ialomitianu, care a mai spus ca guvernul s-a angajat sa introduca noi impozite si taxe si sa reduca personalul din institutiile si companiile de stat.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Deputatul PDL a mai spus ca are toate confirmarile ca tot ceea ce a aparut in spatiul public legat de acordul cu FMI este adevarat si a mai spus ca el a avut discutii cu delegatia FMI, atat la Comisia de buget-finante a Parlamentului, cat si la partid.

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustinea vineri ca PDL si Traian Basescu intoxica opinia publica, preluand informatii neverificate. Ivan sustinea ca noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe sau impozite si, din aceste motive, romanii nu au de ce sa-si faca griji.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.