Presedintele Traian Basescu a sustinut luni, la Izvoru Muresului, ca in Romania doar la directiva lui Stalin a fost organizata Regiunea Autonoma Maghiara si le-a transmis celor care doresc reinfiintarea unei regiuni autome ca "niciodata" nu se va face reorganizare administrativa pe criterii etnice.

"Ce va pot garanta este ca niciodata nu se va face reorganizare administrativa a tarii pe criterii etnice. Cei care cred ca este posibil asa ceva ne confunda cu stalinistii. Numai Stalin a organizat Regiunea Autonoma Maghiara. Asa ceva nu va fi in Romania, o regiune autonoma", a afirmat Traian Basescu la Universitatea de vara de la Izvoru Muresului (Harghita), transmite MEDIAFAX.

El a subliniat ca Romania este definita ca stat unitar in Constitutie si "nimeni nu poate fi mai autonom decat altcineva pe teritoriul sau intre frontierele Romaniei".

"Vreau sa cred ca Parlamentul nu se va impiedica pana la urma in proiectul de reorganizare administrativa de exigente care nu au nimic comun cu definitia pe care o are statul roman, de stat unitar, si ca acest proiect va merge inainte, fiind necesar Romaniei", a adaugat presedintele Basescu.

Citeste si: Traian Basescu, despre Ungaria: A devenit un focar de instabilitate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.