Primarul din Sibiu, Klaus Iohannis, afirma, referitor la constatarea ANI privind un conflict de interese in cazul unui contract semnat ca edil-sef cu SC Tipografia Honterus SRL, ca "nu e niciun conflict de interese dupa legea din aceasta republica" si ca el se afla in "perfecta legalitate".

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza anuntul facut de ANI referitor la conflictul de interese in care s-ar afla, transmite MEDIAFAX.

"Nu e niciun conflict de interese dupa legea din aceasta republica", a raspuns Iohannis.

Intrebat in continuare de ce a fost declansata cercetarea, el a spus: "Asta sa ii intrebati pe ei".

Primarul din Sibiu a adaugat ca nu este insa surprins de anuntul facut de ANI.

"Nu ma surprinde. Este o - sa nu zic ceva ce poate fi interpretat - este o interpretare excesiva a legislatiei. Sigur ca am fost presedinte al Forumului (FDGR-n.r.), dar nu am fost nici macar reprezentant in AGA la societatea Honterus, nici membru in AGA si, ca si presedinte al Forumului, am avut cu totul alte atributii decat de a ma ocupa de Honterus, iar ca si primar am semnat actele, evident, in baza unor documente care au rezultat din licitatii publice. Deci nu poate sa fie (conflict de interese - n.r). Sa nu vorbim de faptul ca legea ANI nici nu prevede aceasta speta. Este prevazuta in alta legislatie si conflict de interese ar fi putut sa apara in masura in care as fi putut sa am un beneficiu in urma acestui contract, or nici nu poate fi vorba de asa ceva fiindca nu am fost in niciun fel implicat in activitatea societatii Honterus. Deci o noua speta discutabila", a afirmat Iohannis.

Iohannis, un nou conflict de interese: ANI solicita Parchetului sa il cerceteze

El a mai spus ca se afla in "perfecta legalitate".

"Nu pledez in niciun fel. Eu sunt in perfecta legalitate. Va dati seama ca aceste chestiuni le-am discutat cu juristii inainte sa mergem pe varianta Tipografiei Honterus si am constatat ca nu este niciun fel de conflict de interese, asa ca...", a adaugat Iohannis, mentionand ca actiunea ANI ar putea fi definita "ca un exces de zel".

Intrebat daca crede ca aceasta este comandata de cineva, Iohannis a raspuns: "Nu pot sa afirm asa ceva, fiindca nu am niciun fel de dovezi, dar nici contrariul nu l-as afirma".

El a mai spus, raspunzand unor intrebari, ca nu se simte hartuit, ca nu este surprins si ca se asteapta sa mai urmeze astfel de actiuni ale ANI.

"Vor tot cauta pana cand tot vor gasi ceva", a afirmat el.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Intrebat care ar fi miza acestor actiuni ale ANI, Iohannis a spus: "Asta cred ca puteti sa ii intrebati pe cei de la ANI, care e miza lor. Miza mea este evident sa arat ca au gresit".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.