Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu a anuntat, miercuri, ca a depus plangere penala la Parchetul ICCJ impotriva ministrului Dan Sova, acuzandu-l ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003 pentru a-l apara pe fostul premier.

"Am depus astazi, 7 august, plangere penala cu nr. de inregistrare 11.258 la Parchetul General, impotriva lui Dan Sova, pentru actiunea suspecta a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat in anul 2003 de Guvernul Adrian Nastase. Il acuz public pe Dan Sova de faptul ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodata de un Guvern al Romaniei. Intentia lui Dan Sova este evidenta: vrea sa-l apere pe fostul sau sef de partid. Altfel, imi pun intrebarea: cui, din PSD, ii este frica de contractul parafat de un alt Guvern PSD?", arata Anca Boagiu, fost ministru al transporturilor in Guvernul Boc, intr-un comunicat remis miercuri agentiei MEDIAFAX.

Boagiu a precizat ca apeleaza la institutiile acreditate ale statului sa dea o mana de ajutor in desecretizarea completa a contractului Bechtel.

"Pentru a-i ajuta pe Dan Sova si pe ministrii USL sa-si depaseasca stadiul, demonstrat public, de cei mai incapabili si neperformanti guvernanti ai Romaniei, apelez la institutiile acreditate ale statului sa le dea o mana de ajutor in desecretizarea completa a contractului Bechtel. Intelegerile contractuale dintre parti, respectiv dintre Guvern si Bechtel International Inc., au incetat. Ca atare, ii amintesc lui Dan Sova ca are obligatia sa faca public tot contractul, inclusiv contractele si comisioanele firmelor de avocati implicate in aceasta afacere, in frunte cu firma sa si a mamei sale", a adaugat Boagiu..

Ea a mai aratat ca "guvernarea USL este caracterizata de ruinarea economiei nationale, de minciuna, manipulare si de o politica agresiva, de lipsa de transparenta".

"Ca atare, am depus plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru efectuarea de cercetari in legatura cu posibila savarsire de infractiuni la regimul protectiei informatiilor clasificate, respectiv in legatura cu dispartia unui document astfel clasificat - Contractul avand ca obiect «Proiectarea, realizarea si finalizarea lucrarilor de constructie si cu remedierea oricaror defecte» aferente autostrazii Brasov - Cluj - Bors, incheiat, in data de 19.12.2003, intre CNADNR si Bechtel International Inc.", a mai mentionat Anca Boagiu.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.