Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca pactul dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu nu a adus niciun plus pentru Romania si afirma ca seful statului este singurul care iese in castig.

"Stiam ce se va intampla. Nu sunt surprins de evolutia lucrurilor. Eu cred ca aceasta asa-zisa coabitare nu a adus niciun plus pentru Romania. Ea a adus castiguri de natura politica interna, in spatiu mic, ca de obicei. Castiguri exclusiv lui Traian Basescu si oamenilor sai. Asta nu priveste cu nimic Romania. Romania, daca a castigat ceva, a castigat la sfarsitul anului trecut o majoritate foarte solida, in consecinta, un guvern foarte stabil, un guvern care sa aiba posibilitatea de a lua decizii majore. Toate lucrurile acestea nu au fost oferite de pactul de coabitare care, din punctul meu de vedere, nu i-a folosit decat lui Traian Basescu", a afirmat Antonescu la Realitatea TV.

Liderul PNL a spus ca inca de la inceput a fost impotriva pactului de coabitare, dar a precizat ca ramane solidar cu Victor Ponta.

"Nu am semnat niciun pact, nu am fost de acord cu semnarea acestui pact. I-am spus foarte limpede convingerea mea lui Ponta. Am participat la o discutie despre care speram sa nu se soldeze cu semnarea unui pact de coabitare. Totusi, s-a intamplat acest lucru. Am ramas solidar si raman solidar cu Victor Ponta. Pot sa imi explic motivele care l-au facut sa faca acest gest politic, dar, din pacate, cred ca am avut dreptate. Nu are importanta daca am avut sau nu dreptate. Are importanta, insa, ca din capul locului am fost impotriva acestui act politic. Mergem mai departe, in deplina solidaritate cu Victor Ponta, cu guvernul nostru, cu majoritatea noastra si cu proiectele noastre", a mai adaugat presedintele Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.