Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost retinut, luni, de procurorii constanteni, alaturi de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit unor surse judiciare.

Gabriel Bivolaru si celelalte persoane suspectate in acest caz au fost prinsi de politistii din Constanta in noaptea de duminca spre luni, in urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii tragand mai multe focuri de arma, au spus sursele citate.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii urmeaza sa ceara instantei Tribunalului Constanta arestarea preventiva a lui Bivolaru si a celorlalti suspecti din acest dosar.

In 1 aprilie 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost incarcerat, ca urmare a sentintei Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, fiind condamnat la cinci ani de inchisoare pentru pagubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Acuzatiile aduse au fost de fals, uz de fals, inselaciune si evaziune fiscala.

Potrivit procurorilor, Bivolaru i-a avut complici pe Mona de Freitas si pe Paula Monica Plazzotta (administrator de cont pentru cele zece firme), acestea fugind din Romania la scurt timp dupa ce anchetatorii au inceput cercetarile in acest caz.

In 26 februarie 2007, Gabriel Bivolaru a parasit arestul, fiind eliberat conditionat ca urmare a deciziei Tribunalului Arges, care a considerat ca timpul pe care acesta l-a petrecut in inchisoare a fost suficient pentru reeducare, scopul pedepsei a fost atins, iar recompensele primite ilegal de fostul deputat nu-i pot fi imputate.

In martie 2007 fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost convocat la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat ca martor in dosarul deschis ca urmare a plangerii fostului premier Adrian Nastase impotriva anchetatorilor anticoruptie, pe care i-a acuzat de abuz in modul de solutionare a cazului Zambaccian.

De asemenea, numele lui Gabriel Bivolaru a fost legat si de dosarul privind traficarea unor bratari dacice sustrase in 2001 din situl arheologic Sarmisegetuza Regia. In acest dosar, in care au mai fost vizati Adrian Nastase, Ioan Talpes, Dan Iosif si Sergiu Nicolaescu, au fost facute verificari privind eventuala implicare a acestora in traficarea bratarilor dacice.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

In iunie 2007, procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul lui Bivolaru, Adrian Nastase, Ioan Talpes, Dan Iosif si Serrgiu Nicolaescu, apreciind ca nu pot fi invinuiti de tainuire in legatura cu disparitia bratarilor dacice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.