CSAT nu a emis, in urma sedintei de vineri, nicio noua decizie privind privatizarea CFR Marfa, informeaza Presedintia, mentionand ca strategia de privatizare a companiei a fost avizata de catre Consiliu prin hotararea din 5 februarie.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala dupa incheierea sedintei, discutiile din cadrul CSAT privind privatizarea CFR Marfa au fost "constructive".

"Membrii CSAT au avut o discutie constructiva legata de acest proces de privatizare avand ca obiect continuarea procedurilor legale privind finalizarea procesului de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa «C.F.R. Marfa» - S.A. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat strategia de privatizare a CFR Marfa prin Hotararea CSAT nr. 23/5.02.2013. Nu s-a emis o alta decizie CSAT", se afirma in comunicatul mentionat, transmite MEDIAFAX.

In comunicat se mentioneaza ca sedinta de vineri a fost convocata de presedintele Traian Basescu in urma solicitarii Guvernului transmisa joi de a introduce pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte a Consiliului subiectul HG din 24 iulie referitoare la aprobarea contractului de privatizare a CFR Marfa cu Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman S.A., in calitate de cumparator.

De asemenea, in comunicatul Presedintiei se precizeaza prezenta la sedinta CSAT, premierul Victor Ponta fiind inlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea, lipsind totodata de la lucrari, fara inlocuitor, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

De asemenea, la lucrari nu a fost invitat niciun reprezentant al Ministerului Transporturilor, fiind insa mentionat ca invitat la sedinta consilierul prezidential pentru constitutional-legislativ, Claudiu Constantin Dinu.

La sedinta au participat ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, seful SRI, George Maior, seful SIE, Teodor Melescanu, seful Statului Major General, Stefan Danila, secretarul CSAT, Ioan Oprisor si consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.