Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat, joi, ca PDL cere transparentizarea scrisorii de intentie incheiata cu FMI si considera ca noul acord este bun pentru ca tine Guvernul in frau, dar rateaza sansa unei relansari fiscale curajoase.

"Noul acord cu FMI are doua caracteristici, in primul rand rateaza un moment prielnic si sansa unei relaxari fiscale curajoase pentru a ajuta mediul privat pentru crearea de locuri de munca, pe de alta parte noul acord cu FMI este bun pentru ca tine acest Guvern in frau, disciplineaza Guvernul. Noul acord este bun si pentru ca Romania poate sa se imprumute mai ieftin si cofinantarile proiectelor cu fonduri europene sunt mai ieftine", a precizat Andreea Paul la o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Ea a spus ca Guvernul Ponta nu are forta si credibilitate si ca in contextul actual este nevoie de relaxare fiscala si PDL lupta pentru pachetul depus in Parlament care prevede reducerea cotei unice la 12% a CAS cu cinci puncte procentuale, scutirea profitului reinvestit si cresterea salariului minim la o mie de lei.

Ea a spus ca noul acord cu FMI arata nerealizarile Guvernului de un an si jumatate si ca, paradoxal, exista cresterea economica si venituri rectificate in minius.

Democrat-liberalul a mai spus ca reducerea TVA la paine la 9% este o masura buna, pe care PDL o sustine, dar este luata "pe genunchi", fara sa fie insotita de masuri de reducere a evaziunii fiscale.

Autoritatile romane au convenit cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana un acord preventiv pe doi ani care va totaliza patru miliarde euro, suma impartita egal de cele doua institutii financiare internationale, acordul stand-by urmand sa fie discutat de boardul FMI in toamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.