Infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi, prin divizarea CNADNR, a fost amanata pentru toamna, deoarece decizia trebuie aprobata prin ordonanta de urgenta, iar Guvernul nu poate emite in perioada vacantei parlamentare astfel de acte.

Vacanta parlamentara se incheie in luna septembrie.

La finalul sedintei de marti, Guvernul a anuntat lista actelor normative care au fost incluse pe agenda reuniunii, printre care figureaza si o ordonanta simpla privind infiintarea Agentiei Nationale de Autostrazi. In informare nu este insa precizat daca ordonanta a si fost aprobata.

Surse oficiale au declarat ca infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi a fost insa amanata pentru toamna acestui an, fiind nevoie de emiterea unei ordonante de urgenta.

Potrivit MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a precizat ca documentul a fost discutat in prima lectura, fiind inca in stadiu de proiect si urmand ca ministerele sa emita un punct de vedere.

Conform formei actuale a proiectului, infiintarea Agentiei Nationale de Autostrazi va fi realizata prin reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), prin modalitatea divizarii partiale, iar finalizarea procedurilor, cu preluarea atributiilor, a patrimoniului si a personalului, se va incheia la 10 ianuarie 2014, dupa incheierea exercitiului financiar anual al CNADNR.

In urma cu doua saptamani, premierul Victor Ponta a declarat ca proiectul de ordonanta pentru infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi, prin divizarea actualei Companii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), va fi discutat de Guvern cel tarziu pana la finele lunii iulie.

El a precizat ca, dupa infiintare, va fi numit un manager privat la CNADNR.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, coordonat de ministrul delegat Dan Sova, a fost autorizat de Guvern sa ceara in Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR divizarea societatii in doua noi companii nationale, respectiv Compania Nationala de Autostrazi, prezentata ulterior ca Autoritatea Nationala de Autostrazi, si Compania Nationala de Drumuri.

Autoritatea Nationala de Autostrazi va functiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Nationala de Drumuri va fi organizata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.