Declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes nu sunt doar insultatoare, ci chiar penale si ar fi trebuit sanctionate si de presedintele Traian Basescu daca Romania ar fi avut un presedinte, a afirmat premierul Victor Ponta.
Europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, sambata, la Baile Tusnad, ca impreuna cu Guvernul pe care il conduce sa construiasca un sistem de cooperare nationala, astfel incat sa ofere "protectorat" Transilvaniei, "asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud".

Potrivit MEDIAFAX, el a mai spus ca trebuie sa fie selectati specialisti care sa realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru ca "secuimea are un steag", si impreuna, prin cele doua, maghiarimea sa mearga mai departe "pe aceasta cale a autonomiei, a autonomiei secuimii", sustinand totodata ca Baile Tusnad, unde se desfasoara Universitatea de Vara "Balvanyos", reprezinta o zona autonoma a Tinutului Secuiesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.