Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat, luni, ca Guvernul USL a bagatelizat solicitarea PDL pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe raportul MCV si a incercat sa acopere coruptia unor lideri locali printr-o "propunere nefireasca" de modificare a Legii ANI.

"Guvernul USL a bagatelizat o tema serioasa, cum a fost solicitarea PDL pentru sesiune extraordinara pe tema raportului MCV. Mai mult decat atat, a agravat situatia incercand sa acopere impostura si coruptia unor lideri locali printr-o propunere nefireasca, care afecteaza raportul MCV urmator, si anume de modificarea Legii ANI si aplicarea ei retroactiva pentru rezolvarea problemei incompatibililor", a spus Andreea Paul, potrivit MEDIAFAX.

Ea a raspuns astfel unei intrebari privind stadiul in care se afla solicitarea PDL de convocare a sesiunii extraordinare a Parlamentului pe raportul MCV.

Liderul PDL a adaugat ca formatiunea "lupta in continuare sa duca aceasta batalie cu integritatea".

Premierul Victor Ponta, a declarat, la Sibiu, intrebat despre faptul ca multi primari sunt declarati incompatibili de catre ANI, ca, discutand si cu Comisia Europeana si cu Agentia, vrea sa fie luata "decizia legislativa corecta".

Intrebat, joi seara, ce parere are despre faptul ca foarte multi primari din judetul Sibiu au fost declarati incompatibili de catre Agentia Nationala pentru Integritate pentru ca fac parte din Adunarea Generala a Actionarilor la un operator regional de apa, premierul a spus ca "e in toata tara problema asta".

"E in toata tara problema asta. In primul rand, vreau sa vad care e decizia instantelor, pentru ca stiu ca au contestat in instanta toti alesii locali. E o situatie undeva la mijloc, in sensul ca nu au reprezentat niste interese private, ci e vorba de interese publice. Vedem ce decid instantele de judecata, discutam si cu cei de la Agentia Nationala de Integritate si Comisia Europeana si, in mod sigur, va trebui sa gasim o solutie", a declarat premierul.

Acesta a mentionat ca "nu va fi o solutie unilaterala a Guvernului", dar nici nu poate accepta ca jumatate dintre primarii tarii sa fie declarati incompatibili.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Nu pot spune ca jumatate din primarii Romaniei o sa fie declarati incompatibilei, pentru ca ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna. Nu vreau sa ma antepronunt, vreau sa vad decizia justitiei. E o practica totusi unitara si, discutand si cu Comisia Europeana si cu ANI, vreau sa luam decizia legislativa corecta", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.