Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, sustine ca la un an de la referendumul de demitere a presedintelui, premierul si "ceilalti autori ai loviturii de stat" nu au raspuns "moral, penal si politic pentru puciul organizat" si pentru "pierderile economice si de imagine" cauzate.

"La un an de la referendumul de demitere a presedintelui Romaniei, Ponta si ceilalti autori ai loviturii de stat nu au raspuns moral, penal si politic pentru puciul organizat si pentru pierderile economice si de imagine pe care Romania le-a suferit. Romania a pierdut 12 mld euro care au iesit din tara in vara lui 2012", se arata intr-un comunicat remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

"Concedierile succesive si privatizarile ratate in ultimul an sunt de asemenea consecintele evenimentelor de anul trecut care au alungat investitorii", mai afirma presedintele Fundatiei Miscarea Populara.

Presedintele Traian Basescu declara, la inceputul lunii iulie, la Digi 24, ca va trebui ca "cineva" sa-si asume responsabilitatea juridica pentru "puciul" din 2012, mentionand ca ar fi corect ca "cineva" sa plateasca in fata instantei pentru deciziile politice si legile date cu acea ocazie.

"Responsabilitatea politica nu a fost asumata, dar probabil cineva va trebuie sa isi asume responsabilitatea juridica, pentru ca si acum Romania plateste costuri uriase pentru lovitura de stat din vara trecuta", spunea Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.