Ministrii Apararii, Mircea Dusa si Radu Stroe, au participat, luni, la ceremonia militara dedicata Zilei Imnului National, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National.

Ziua Imnului National a fost proclamata prin Legea 99/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 29 iulie.

Potrivit MEDIAFAX, ministrul Apararii a declarat, la finalul ceremoniei, ca pentru armata, pompieri, jandarmi si politisti, simbolurile nationale – atat drapelul cat si Imnul National – sunt la loc de cinste, asa cum ar trebui sa fie pentru fiecare roman.

"Simbolurile nationale sunt unice, sunt mandria unei natiuni si cred ca trebuie sa fie respectate", a subliniat Mircea Dusa.

Spectacolul, la care au asistat cateva zeci de bucuresteni, reprezentanti ai unor institutii civile si militare, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere, a fost sustinut de Muzica Reprezentativa a MApN, Muzica Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", Muzica Militara Reprezentativa a Jandarmeriei Romane, de solisti ai Ansamblului Artistic al Armatei si ai Ansamblului Artistic "Ciocarlia" al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, militari ai Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", au efectuat un exercitiu demonstrativ de manuire a armei.

In cadrul ceremoniei, a fost avansat la gradul de sergent-major (r) sergentul (r) Daniel Porumb, aflat intr-un scaun cu rotile, care, in anul 2007, a suferit un accident in urma rasturnarii unui transportor amfibiu blindat, in timp ce se afla in misiune in Irak cu Batalionul 495 Infanterie.

In urma accidentului, acesta a fost supus unei interventii chirurgicale la Spitalul Landstuhl, al bazei americane Ramstein (Germania) si a efectuat un tratament cu celule stem la Beijing Xishan Institute for Neuroregeneration and Functional Recovery (R.P Chineza).

Militarul, in varsta de 33 de ani, este in continuare imobilizat si continua sa primeasca ingrijiri medicale in cadrul unui program de recuperare.

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

Potrivit MApN, militari din celelalte garnizoane din tara vor lua parte la ceremoniile publice dedicate Zilei Imnului National organizate in colaborare cu autoritatile publice locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.