Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Targu Mures, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru mai multe infractiuni de coruptie, sotia acestuia - la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Calin Stoia a fost achitat.

Sentinta in procesul in care fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, sotia acestuia, Monica Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia au fost judecati pentru mai multe fapte de coruptie a fost pronuntata, joi, in sedinta publica, de Curtea de Apel Targu Mures, transmite MEDIAFAX.

Astfel, magistratul Floare Gazdac a respins ca nefondate cererile de schimbare a incadrarii juridice a faptelor de care au fost acuzati cei trei, formulate de aparatori, si i-a achitat pentru mai multe infractiuni.

Pe de alta parte, Curtea de Apel Targu Mures l-a condamnat pe Sorin Apostu la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in forma continuata, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la spalare de bani in forma continuata, la un an si sase luni de inchisoare cu executare pentru primire de foloase necuvenite si la opt luni de inchisoare cu executare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu denuntatorul Aspazia Droniuc.

Magistratul a stabilit ca Apostu va executa pedeapsa cea mai grea, adica trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, din care se deduce timpul petrecut de acesta in arest.

Sotia lui Apostu, Monica Apostu, a fost achitata de trei dintre acuzatii, fiind condamnata la trei ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata, trei ani de inchisoare pentru spalare de bani in forma continuata si opt luni de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in legatura cu denuntatorul Aspazia Droniuc.

Curtea de Apel Targu Mures a dispus suspendarea executarii pedepsei in cazul Monicai Apostu, stabilind un termen de incercare de sapte ani, in care are interdictia de a intra in legatura cu Aspazia Droniuc.

Omul de afaceri Calin Stoia a fost achitat pentru toate capetele de acuzare.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea a aproape 300.000 de lei de la sotii Apostu, a mentinut masurile asiguratorii luate de DNA Cluj, a anulat contractele de asistenta juridica intre firma de avocatura a Monicai Apostu si firma Frarom, reprezentata de Aspazia Droniuc, precum si facturile fiscale emise in baza acestor contracte, a decis confiscarea cardurilor de carburanti emise de Rosal si a stabilit ca sotii Apostu urmeaza sa plateasca 21.000 de lei fiecare drept cheltuieli judiciare.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in zece zile de la pronuntare.

Niciunul dintre inculpati, si nici aparatorii nu au fost prezenti la pronuntare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.