Presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, ii cere premierului Victor Ponta sa-l demita pe ministrul Fondurilor Europene, Orlando Teodorovici, pentru "grave prejudicii aduse demnitatii Romaniei".

"Presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, ii cere domnului Victor Ponta, Premierul Romaniei, sa-l demita pentru grave prejudicii aduse demnitatii Romaniei pe Orlando Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, care prin incompetenta grosolana este pe cale sa rateze tinta de absorbtie a 39.9 mld euro, fonduri europene din care 21.8 mld euro fonduri structurale si de coeziune",afirma un comunicat de presa al Partidului Miscarea Populara transmis MEDIAFAX.

Potrivit lui Tomac, in acest moment Romania risca sa intarzie cu un an procesul de absorbtie si sa nu se atinga de aceste fonduri europene mai devreme de luna decembrie a anului 2014.

"Aceasta concluzie rezulta clar din analiza facuta de Serviciile Uniunii Europene asupra celor 11 obiective tematice pe care Romania trebuie sa le indeplineasca prin investitiile pe care trebuie sa le faca din fondurile europene in perioada 2014-2020", afirma liderul Partidului Miscarea Populara.

De asemenea, el mai adauga ca "este cat se poate de jenant sa aflam din analiza Comisiei faptul ca Guvernul Romaniei a copiat efectiv documentatia europeana, in speta, recomandarile specifice de tara".

Ministerul Fondurilor Europene a sustinut luni, intr-un comunicat de presa, ca acuzatiile privind preluarea in proiectul Acordului de Parteneriat pentru 2014-2020 prin "copy-paste" a recomandarilor de tara elaborate de Comisia Europeana distorsioneaza imaginea reala a dialogului cu Bruxelles-ul pe acest document.

Potrivit MFE, preluarea recomandarilor de tara relevante este una dintre cerintele privind elaborarea acestui document cadru.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca Acordul de Parteneriat pentru 2014-2040 urmeaza sa fie transmis Comisiei de catre autoritatile romane, in forma revizuita, in toamna acestui an.

Citeste si:
Eugen Tomac: „România nu are nicio șansă să intre în Schengen în 2023”
Eugen Tomac: „România nu are...

Potrivit Ministerului, documentul consultativ pentru Acordul de Parteneriat pentru 2014-2020 reprezinta un prim punct de plecare in construirea dialogului cu Comisia si demararea negocierilor informale, astfel incat autoritatile romine sa primeasca inca din stadiu incipient al elaborarii recomandarile si orientarile Comisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.