Traian Basescu ar trebui sa numeasca un nou ministru la Transporturi, deoarece pretextul pentru amanarea unei astfel de decizii era ca Guvernul sa adopte hotararea privind contractul de privatizare a CFR Marfa, act normativ care a fost adoptat miercuri, considera Victor Ponta.

"Sper ca dupa adoptarea acestei hotarari de guvern - ca inteleg ca asta era pretextul - sa avem totusi un ministru al Transporturilor care, zi de zi, 10 ore pe zi, sa se ocupe de activitatea ministerului. Acu, secretarul de stat Ghibu face acest lucru foarte bine, dar pana la urma un ministru este cel care trebuie sa conduca ministerul. Daca problema era adoptarea acestei hotarari, iata, am adoptat-o, poate ca maine o sa avem ministru", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Contractul de privatizare a companiei CFR Marfa a fost aprobat de Guvern, in sedinta de miercuri.

Luni, presedintele Traian Basescu a declarat ca premierul Victor Ponta trebuie sa isi asume, in calitate de ministru interimar la Transporturi, responsabilitatea politica pentru privatizarea CFR Marfa, avand in vedere aprecierile pozitive facute de acesta la modul cum s-a derulat privatizarea.

El a motivat si legat de acest argument optiunea sa de a decide abia pe 23 august cu privire la desemnarea lui Ovidiu Silaghi pentru portofoliul Transporturilor.

In prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordoneaza activitatea institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.