Guvernul nu va concedia "zeci de mii" de oameni prin restructurarea aparatului administrativ central, ci va desfiinta 60.000 de posturi vacante si va restructura circa 2.800 de posturi din ministere si Secretariatul General al Guvernului, afirma premierul Victor Ponta.

"Am vazut ca «zeci de mii de oameni» dam afara astazi. Nu dam afara zeci de mii de oameni, desfiintam cele 60.000 de posturi vacante, care insemnau in general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici macar de posturile vacante din sanatate si educatie, insa in acest fel trecem la regula «unu la unu». Daca vor pleca pana la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred ca e un lucru bun sau, cel putin, pentru un politician de dreapta e un lucru bun. Noi, cei de stanga, nu suntem foarte fericiti ca mai restructuram aparatul public", a afirmat Ponta, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, transmite MEDIAFAX.

Potrivit MEDIAFAX, el a adaugat ca, probabil, un ministru de dreapta, precum cel al Economiei, Varujan Vosganian, va fi fericit cu un aparat guvernamental mai suplu, care cheltuie mai putin, insa ministrul Vosganian a replicat in engleza "no comment" (fara comentariu - n.r.).

Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, mai multe hotarari privind organizarea si functionarea mai multor ministere. Printre institutiile avute in vedere pentru restructurare se numara ministerele Dezvoltarii, Finantelor, Economiei, Societatii Informationale si Sanatatii, precum si Inspectoratul de Stat in Constructii, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, Agentia Nationala pentru Locuinte, Comisia Nationala de Prognoza sau autoritati din domeniul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.

In urma cu o luna, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca vor fi disponibilizati angajati din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, vor fi desfiintate posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va fi redus numarul functiilor de conducere la 12%.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Scaderea numarului functiilor de conducerela maximum 12% va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.