Victor Ponta afirma ca ii va transmite lui Traian Basescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru si ca va astepta un raspuns, adaugand in acelasi timp ca este posibil ca seful statului, prin amanarea acestui raspuns, sa doreasca sa ii faca lui un dosar penal pentru ce va face ca ministru interimar la Transporturi.

"Este un joc politic, dar extrem de neserios si sunt destul de ingrijorat pentru ca, in ultimul timp, vad o serie de manifestari extrem de neserioase. Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, ca si acum, de secretarul de stat Ghibu. Eu semnez,, dar nu am timp si nici nu ar fi normal ca primul-ministru sa se mute la Ministerul Transporturilor. CFR Marfa sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, se aproba prin hotarari de guvern pe care le semnez ca prim-ministru. Luni dimineata, ma rog, o sa plec spre Spania, dar o sa trimit la Cotroceni propunerea cu domnul Silaghi de a fi ministru, dupa care presedintele, nu stiu in ce fel, va trebui sa se pronunte", a spus Ponta la Antena 3, transmite MEDIAFAX.

El a apreciat ca nu are nicio logica sa mai conduca interimar Ministerul Transporturilor 45 zile, deoarece banii pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa trebuie platiti la 60 zile de la semnarea contractului.

Intrebat daca intelege care este strategia presedintelui Basescu pentru mentinerea lui in postul de ministru interimar, Ponta a aratat ca poate acesta are ideea de a-i face un dosar penal pentru perioada in care va conduce, ca interimar, Ministerul Transporturilor, adaugand insa ca seful statului i-a mai facut dosare si ca nu este o problema.

Ponta a precizat ca activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonata de un secretar de stat pe care el, ca prim-ministru si ministru interimar, il va gira si pentru care isi va asuma raspunderea.

"Vor trece cele 45 de zile si daca il va respinge pe Silaghi, conform deciziei Curtii Constitutionale trebuie sa spuna si de ce. Eu am fost la el cu decizia definitiva a Curtii de Apel Oradea, daca pentru om e o problema ca are o decizie definitiva de clasare...eu credeam ca e o problema sa aiba o condamnare, dar inteleg ca e o problema sa ai si o achitare..", a spus Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Luni, premierul Ponta a declarat ca secretarul de stat Cristian Ghibu va coordona activitatea curenta in Ministerul Transporturilor pana la numirea unui nou ministru.

Premierul s-a aratat in acelasi timp ingrijorat de "semnele de neseriozitate" din ultimul timp ale presedintelui, facand referire la afirmatiile presedintelui legat de existenta unor operatiuni neautorizate in cazul Hayssam, la declaratiile acestuia referitoare la vizita membrilor Guvernului in China si la afirmatiile legate de "ochii oblici" ai cetatenilor din Republica Moldova. El a legat "semnele de neseriozitate" ale presedintelui si de faptul ca Elena Udrea si unii dintre consilierii prezidentiali se pronunta in cazul Hayssam fara sa fi avut atributii legale sau vreo implicare in aducerea in tara a acestuia.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Citeste si: Antonescu: Basescu il lasa pe Ponta interimar la MT pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.