Presedintele PNL Covasna, Marius Obreja, afirma ca pe plan judetean exista "o serie de nesincronizari in USL", iar daca problemele vor persista, nu exclude varianta suspendarii protocolului aliantei in Covasna.

Senatorul Marius Obreja a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca exista "o serie de nesincronizari" pe plan judetean in USL, dar este de acord cu liderul PSD Covasna, Horia Grama, ca acestea trebuie rezolvate prin dialog.

"Sunt de acord ca trebuie sa discutam problemele ivite si sa le lamurim. Noi am fost mereu deschisi la dialog. Lucrurile merg din ce in ce mai greu, iar daca problemele persista, voi lua in considerare si varianta suspendarii protocolului pe plan judetean. Evident, voi respecta toate procedurile, anuntand initial conducerea centrala a partidului", a spus presedintele PNL Covasna.

Obreja a afirmat ca PNL Covasna nu a avut la nivel local niciun fel de dialog cu PC, iar in ceea ce priveste PSD, "cel putin pe perioada Guvernului Ponta 2", colaborarea este "din ce in ce in mai slaba".

Conducerea PNL Sfantu Gheorghe ceruse explicatii PSD privind sustinerea unui reprezentant UDMR la conducerea educatiei in judetul Covasna.

Liderul PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, declara recent ca "dupa 16 ani de imobilism" a venit vremea schimbarilor si ca liberalii vor continua sa ceara demisia sefului ISJ, Keresztely Irma.

Totodata, Guruianu sustinea ca la dezbaterea despre regionalizare, de la Balvanyos, din urma cu aproape doua saptamani, reprezentantii PSD au fost "foarte interesati de parerile celor de la UDMR si foarte putin interesati de parerile celor de la PNL", adaugand ca liberalii nu au fost invitati la eveniment.

In replica, presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a atras, vineri, atentia presedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, ca daca liberalii au "nemultumiri in problemele judetene", sa le discute in cadrul USL, nu sa "arunce tot felul de povesti" prin presa.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Grama a criticat "iesirile" liderului PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, "care vrea sa fie si el ceva, isi da cu parerea, dar o face foarte prost".

In ceea ce priveste sefia ISJ Covasna, Grama le reamintea liberalilor ca, in conformitate cu protocolul de colaborare pe plan local, inspectoratul cade in sarcina PNL si inspectorul scolar general in "mod special".

"Nu stiu de ce domnul Guruianu ne baga pe noi in chestiunea aceasta. Daca au argumentele necesare, nu inteleg de ce nu se duc la forurile lor superioare si nu sa ne spuna noua prin presa ca are nu stiu ce nemultumiri", spunea Horia Grama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.