Solutia de neincepere a urmaririi penale primita de premierul Victor Ponta in cazul plagiatului a fost contestata de catre Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si Augustin Minel Ofiteru la instanta suprema, aceasta fiind si ultima cale de atac fata de rezolutia procurorilor.

La inceputul lui iulie, un procuror ierarhic superior celui de caz a respins o contestatie similara, astfel ca denuntatorii premierului au apelat, printr-o actiune inregistrata marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a carei solutie in acest caz va fi definitiva.

Potrivit MEDIAFAX, termenul fixat de instanta pentru judecarea contestatiei este 20 ianuarie 2014.

In 7 iunie, avocatul denuntatorilor lui Victor Ponta in cazul plagiatului a contestat la procurorul superior celui de caz solutia de neincepere a urmaririi penale primita de premier, pe motiv ca procurorul de caz a administrat probe fara sa inceapa urmarirea penala si a preluat integral expertizele Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor.

Avocatul denuntatorilor Adrian Razvan Papahagi, George Mihail Neamtu si Augustin Minel Ofiteru a solicitat astfel infirmarea solutiei de NUP, redeschiderea dosarului de plagiat, inceperea urmaririi penale pe numele premierului si administrarea legala a probelor propuse.

Rezolutia Parchetului ICCJ prin care a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in cazul lui Victor Ponta, sub aspectul infractiunii prevazute de articolul 141 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata, a fost emisa in mai.

Denuntul la Parchetul instantei supreme in acest caz a fost facut in 22 august 2012, de catre Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Minel Augustin Ofiteru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.