Liderul PDL Cluj Daniel Buda sustine ca "baronii" PNL s-au gandit, la sedinta Biroului Politic al formatiunii, "in lipsa vesnicului adormit" Crin Antonescu, "sa puna tara la cale si sa cosmetizeze Legea ANI in folosul personal".

"Propunerea PNL de schimbare a legii Agentiei Nationale de Integritate este o masura de precautie si de subterfugiu fata de problemele de incompatibilitate cu care multi baroni ai acestui partid se confrunta. La sedinta Biroului Politic al PNL, membrii acestei formatiuni au fost de acord ca legea ANI sa fie modificata, deoarece ANI s-a sesizat in cazul unor demnitari, care erau in acelasi timp primari sau presedinti de Consilii Judetene, iar in paralel detineau si functia de membri in Consiliile de Administratie ale unor firme din subordinea primariilor sau a consiliilor judetene. Astfel ca baronii PNL, in lipsa vesnicului adormit, Crin Antonescu, s-au gandit sa puna tara la cale si sa cosmetizeze legea ANI in folosul personal", afirma Buda intr-un comunicat remis joi, transmite MEDIAFAX.

Liderul PDL Cluj a subliniat ca liberalii "doresc sa atace din nou statul de drept si sa aduca in prim-planul european o Romanie batjocorita de actuala clasa politica, dezinteresata de adevaratele probleme cu care se confrunta cetatenii si interesata doar de satisfacerea intereselor baronilor de partid".

"Le atrag atentia membrilor PNL asupra faptului ca Romania este in continuare monitorizata de catre Comisia Europeana prin mecanismul MCV, iar ultimele rapoarte ale comisiei au evidentiat in mod clar activitatea laborioasa a ANI, cu amendamentul ca aceasta institutie trebuie sa fie sustinuta in continuare, pentru a-si desfasura activitatea in conditii de independenta, eficienta si transparenta. Le reamintesc celor din PNL faptul ca singurul rol pe care politicienii trebuie sa-l aiba in activitatea justitiei este de a crea un cadru legislativ corect si conform cu bunele practici europene, precum si de a furniza conditiile necesare bunei functionari a organelor judiciare si extrajudiciare si nicidecum de a sugruma justitia si de a elaborara legi potrivnice pentru cei certati cu legea", a mentionat Daniel Buda.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.