Deputatul PSD Toader Dima a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), intrucat in perioada 20 decembrie 2012 - 14 martie 2013 a detinut, simultan, calitatea de deputat si functia de administrator al SC Ecoplant SRL.

Astfel, arata ANI, Dima a incalcat prevederile legale potrivit carora "calitatea de deputat este incompatibila cu functia de (...) administrator (...) la societatile comerciale", cat și pe cele conform carora "calitatea de deputat (...) este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului, precum si cu alte functii stabilite prin lege", se precizeaza intr-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX.

ANI subliniaza ca, potrivit reglementarilor in vigoare, deputatul gasit incompatibil trebuie sa demisioneze din functiile care sunt incompatibile cu mandatul de deputat, in termen de 30 de zile de la data aparitiei cazului de incompatibilitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.