Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, la Chisinau, ca intre Romania si Republica Moldova este "un parteneriat de sange, pentru ca asa ni l-a lasat Dumnezeu", iar Bucurestiul va fi alaturi de cetatenii Republicii Moldova "ori de cate ori va fi nevoie".

"Romania si Republica Moldova au un parteneriat de sange, pentru ca asa ni l-a lasat Dumnezeu. Deci, nu putem fi decat alaturi de cetatenii Republicii Moldova ori de cate ori va fi nevoie", a afirmat Traian Basescu in conferinta de presa comuna cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Basescu a mai spus ca, dupa opt ani si jumatate de mandat, doar in vizitele la Chisinau se mai simte emotionat.

"In 8 ani si jumatate am batut practic toate continentele lumii, in intalniri bilaterale, vizite de lucru si am trecut de mult de faza la care mai aveam emotii. Singura vizita in care am emotii este cea din Republica Moldova", a afirmat seful statului roman.

Traian Basescu a mai aratat ca Republica Moldova nu este izolata in optiunea sa pro-europeana, avand sustinerea si a altor state UE.

"Republica Moldova are foarte multi prieteni, e sustinuta in acest proces si de Polonia, si de cele trei tari baltice, si de Germania, si multe alte tari UE. Republica Moldova nu este o tara care doar ea vrea in UE. Si statele cele mai importante ale UE vor Republica Moldova in Uniunea Europeana, pentru ca i-au inteles istoria, aspiratiile si dorinta cetatenilor", a spus Basescu.

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a multumit lui Traian Basescu "pentru sprijinul pretios si implicarea sa personala in proiectele de importanta strategica pentru Republica Moldova, si anume integrarea europeana, securitatea energetica si solutionarea conflictului transnistrean", multumind si Guvernului si diplomatiei de la Bucuresti pentru pledarea cauzei Chisinaului in plan european.

Presedintele Traian Basescu face, miercuri, o vizita oficiala la Chisinau, aceasta fiind a cincea sa vizita in Republica Moldova de cand a devenit sef al statului roman.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Citeste si: Basescu: Chisinaul sa lupte pentru fiecare palma de pamant care ii apartine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.