Fostul presedinte al CNAS Lucian Duta a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca a decis sa il dea in judecata pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, aratand ca ii va cere acestuia despagubiri si va depune actiunea in cel mult doua zile.

"In privinta premierului Victor Viorel Ponta, m-am hotarat sa-l dau in judecata pentru calomnie. Din pacate, minciuna, prostia si incompetenta nu sunt incriminate de Codul penal. Practic, prin declaratiile presedintelui CNAS de azi, se adevereste ca proiectul antifrauda a fost blocat de Victor Ponta prin finul sau, fostul presedinte CNAS", a precizat Lucian Duta, care este membru in BPN al PDL, intr-o conferinta de presa.

Potrivit MEDIAFAX, el a spus ca se va consulta cu avocatii pentru a vedea ce ii va cere premierului, dar ca sigur ii va solicita despagubiri.

"O sa ma consult si cu avocatii mei si o sa vedem ce putem sa-i cerem. Nu m-am hotarat ce o sa-i cer, dar o sa-i cer despagubiri", a spus Duta, adaugand ca in maximum doua zile avocatii sai vor redacta plangerea care va fi depusa.

"Ii cer premierului Victor Viorel Ponta sa inceteze imediat cu presiunile inadmisibile asupra justitiei, sa inceteze imediat cu comenzile politice asupra DNA, care sunt demne de un procuror stalinist", a mai spus Duta.

Intrebat daca a fost chemat la DNA in urma sesizarii acestei institutii de catre Corpul de Control al primului ministru, Lucian Duta a spus ca raportul Corpului de Control al primului ministru a fost gata pe 18 iunie, exact cand finul premierului, fostul presedinte al CNAS, si-a dat demisia si ca acest raport nu a fost dat atunci publicitatii pentru ca a trebuit sa acopere condamnarea ministrului Fenechiu.

"Acest raport al Corpului de control al primului ministru a fost gata pe 18 iunie, exact cand finul dansului si-a dat demisia. De ce nu l-a facut atunci public? Pentru ca a trebuit sa acopere condamnarea ministrului Fenechiu. Atunci a aruncat aceasta perdea de fum. Nu este un raport de control actual, a fost tinut la sertar", a mai spus Duta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.