Victor Ponta a declarat, luni, ca se gandeste sa fie pusa in lege regula aplicata in cazul lui Fenechiu, respectiv ca un ministru sa plece in momentul in care un judecator se pronunta in dosarul sau, chiar daca decizia nu e definitiva, aratand ca trebuie tinut cont, similar, si cand e achitare.

"Regula este urmatoarea: oricine dintre noi poate fi acuzat de ceva, unii suntem acuzati zi de zi de ceva. Inclusiv acuzarea de catre procuror are aceeasi valoare ca si apararea avocatului. N-o sa ma iau acuma dupa avocati. In momentul in care apare o decizie a unui judecator, cum a aparut vineri in cazul domnului Fenechiu, chiar daca nu e defintiva, evident ca am tinut cont; nu-i definitiva, dar am tinut cont de condamnarea domnului Fenechiu si exact in acelasi moment a plecat. Asta e o regula pe care ma gandesc sa o punem si in lege, foarte clar", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca, in momentul in care un judecator se pronunta, din punct de vedere politic lucrurile nu mai pot merge mai departe.

"De acuzat putem fi toti acuzati de ceva si, dupa aia, Procuratura face Guvernul, numai prin acuzari. Dar in momentul in care un judecator se pronunta, din acel moment lucrurile din punct de vedere politic nu pot merge mai departe", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca trebuie sa se tina cont politic de faptul ca un judecator s-a pronuntat pe un caz, chiar daca este in prima instanta, precum trebuie sa se tina cont si de faptul ca un judecator s-a pronuntat pentru achitare.

"Altfel, evident, domnul Fenechiu are recurs, are celelalte cai de atac, dar politic in momentul in care s-a pronuntat un judecator trebuie sa tinem toti cont de el. Daca judecatorul s-a pronuntat vineri, si pentru condamnarea domnului Fenechiu, domnia sa a plecat din functie. Daca un judecator s-a pronuntat pentru achitare, trebuie sa tinem cont, nu? Nu aplicam aceeasi regula intotdeauna?", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.