Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca la inceputul saptamanii viitoare va avea loc sedinta conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate in calcul pentru acest portofoliu.

"Forul statutar al partidului, Biroul Politic National se va intruni la inceputul saptamanii viitoare, probabil luni sau marti, si va face o noua propunere pentru acest minister. Portofoliul ramane bineinteles la PNL si vom face o propunere, vom discuta cu premierul Ponta si vom continua", a declarat Antonescu.

El a fost intrebat daca este posibil sa fie sustinut pentru aceasta functie deputatul PNL Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor in primul Cabinet Ponta.

"Este una dintre variante, dar decizia va fi luata de BPN si nu are rost sa vehiculam mai multe nume inainte de aceasta reuniune", a precizat liderul PNL, scrie MEDIAFAX.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul de revocare din functia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum si numirea sefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Surse politice declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, ca, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, varianta pe care insa premierul Ponta o analizeaza inca la acest moment, avand in vedere ca acesta a facut obiectul unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Premierul vrea sa se lamureasca daca nu vor aparea probleme in cazul lui Silaghi, daca acesta va fi propus si oficial de catre PNL ca ministru", au aratat sursele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.