Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, joi, Inspectia Judiciara sa verifice daca independenta justitiei a fost afectata in urma declaratiilor premierului Victor Ponta privind ancheta pentru posibile cazuri de coruptie si frauda la bacalaureatul sustinut la Liceul "Bolintineanu" din Capitala.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, a dispus transmiterea catre Inspectia Judiciara a scrisorii semnate de Monica Macovei, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ionut Popescu, Cristian Preda si Sever Voinescu, referitoare la declaratiile premierului Victor Ponta privind ancheta in cazul de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".

Oana Schmidt-Haineala a cerut Inspectiei Judiciare sa faca verificari in ceea ce priveste apararea independentei justitiei, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.

Monica Macovei, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ionut Popescu, Cristian Preda si Sever Voinescu au trimis, marti, o scrisoare presedintelui CSM in care cereau sesizarea Inspectiei Judiciare in legatura cu declaratiile premierului Victor Ponta privind ancheta in cazul de la Liceul "Bolintineanu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.