Fostul premier Emil Boc afirma ca actualul sef al Guvernului, Victor Ponta, "nu a plecat cu niciun mandat" si "nu a venit cu niciun proiect" din vizita in China, adaugand ca "pentru shopping" acesta nu trebuia sa ia o aeronava, ci putea merge "privat, cu Turkish Airlines".

Emil Boc a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza criticile presedintelui Traian Basescu la adresa vizitei in China a premierului Victor Ponta, el spunand ca reactia sefului statului i se pare fireasca, transmite MEDIAFAX.

"L-a criticat pe Ponta pentru ca nu a vazut nimic concret. Mi se pare firesc. Nu a plecat cu niciun mandat, nu a venit cu niciun proiect. Pentru shopping nu trebuia sa ia o aeronava sa mearga in China, se putea duce si privat, cu Turkish Airlines", a spus Boc.

Intrebat, in continuare, cum comenteaza faptul ca premierul Ponta a afirmat ca nu avea nevoie de mandat pentru vizite, Boc a raspuns: "Asta e capacitatea de intelegere a unui prim-ministru care nu stie sa citeasca Constitutia, cand spune ca presedintele este seful statului nu spune ca este seful statului doar in raport cu UE si nu in raport si cu alte tari din lume. Atata intelege, atata poate, ce sa-i faci, nu ai alta alternativa".

El a mentionat ca dupa vizita pe care a facut-o in China, in timpul mandatului sau de prim-ministru, a lasat cinci proiecte mari care sunt, in continuare, pe agenda Guvernului, si anume investitiile de la hidrocentrala Tarnita-Lapustesti, Centura de Sud a Capitalei, podul de la Braila, investitiile de la Rovinari si Turceni, aflate in faza de finalizare, si un proiect stabilit cu prim-ministrul chinez.

"Comisiile mixte de la Ministerul Economiei au lucrat si pregatit investitiile care sper sa se concretizeze, inclusiv cea de la Tarnita-Lapustesti, care a fost unul dintre proiectele de baza pe care le-am stabilit, pe lista scurta, in memorandumul dintre guvernele Romaniei si Chinei", a mentionat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.