Premierul Ponta a cerut ministrilor Muncii, Finantelor si Administratiei ca pana in toamna sa pregateasca principiile noii legi a salarizarii, adaugand ca este nevoie de flexibilitate si in aranjarea schemei de personal deoarece in prezent mai usor poate fi schimbat un presedinte decat un functionar

"In acest moment, ca lucrezi de dimineata pana seara sau ca nu faci nimic, primesti acelasi salariu, iar daca vreti sa sanctionati pe cineva, mai usor schimbam un presedinte decat sa schimbam vreun functionar public de undeva", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Potrivit MEDIAFAX, proiectul de buget pentru anul viitor va fi construit inclusiv pe baza indicatorilor din noua lege a salarizarii.

Raportul dintre limita minima si cea maxima a salariilor bugetarilor ar putea ajunge la 1-7, varianta propusa de premier, iar introducerea noii legi a salarizarii va determina si modificarea Legii functionarului public, astfel incat sefii de institutii sa aiba o mai mare "flexibilitate" in aranjarea grilei si a schemei de personal.

Salariul minim in administratie ar putea fi mai mare decat salariul minim brut pe economie, respectiv de 1.000 lei fata de 800 lei, dar fara a depasi anvelopa cheltuielilor de personal, de 7% din PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.