Presedintele Traian Basescu si Patriarhul Daniel au fost invitati de autoritatile din Ucraina la festivitatile de celebrare a 1025 de ani de la crestinarea Rusiei Kievene, care vor avea avea loc in perioada 27-28 iulie, a afirmat un oficial al Ambasadei Ucrainei de la Bucuresti.

Din partea Bisericii Ortodoxe Romane s-a confirmat prezenta la festivitatile respective a mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, in timp ce cu Presedintia sunt inca discutii privind nivelul de reprezentare, a declarat Teofil Rendiuk, ministru-consilier al Ambasadei Ucrainei in Romania.

Potrivit MEDIAFAX, acesta a precizat ca la festivitatile si ceremoniile de la Kiev au fost invitati inclusiv presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, precum si patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse.

In 988 sfantul cneaz Vladimir i-a botezat in apele Niprului pe locuitorii pagani ai Rusiei Kievene, crestinarea fiind considerata extrem de importanta pentru istoria poporului rus.

Ambasada Ucrainei a organizat pentru a sarbatori acest moment si o expozitie fotografica care poate fi vizitata la Centrul Cultural si de Informare din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.