Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca ii felicita pe toti cei care au promovat examenul de Bacalaureat.

"Am vorbit mai devreme cu ministrul Educatiei. Vreau sa-i felict pe toti cei care - pe profesori, pe elevi, pe parinti - toti cei care au luat Bac-ul. Cei care nu l-au luat, asta e, se pregatesc mai bine pentru la toamna", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca este bine ca aceia care fac parte din retele de coruptie sa fie pedepsiti, aratand, insa, ca nu este de acord cu generalizarile care ii implica pe toti elevii sau pe toti profesorii.

"Dincolo de lucurile care au facut deliciul presei, sigur, e foarte bine daca exista undeva vreo retea de coruptie, e foarte bine ca oamenii respectivi sa fie pedepsiti. Insa nu sunt de acord ca de la lucruri care s-au intamplat si care se intampla si trebuie combatute sa generalizam si nu sunt de acord sa-i consideram pe toti elevii din Romania niste fraudatori, sa-i acuzam pe toti profesorii din Romania, si e de datoria noastra sa-i aparam pe toti cei cinstiti care-si fac datoria, care invata", a spus Ponta.

Ponta este bucuros ca elevii Romaniei nu au mai fost prezentanti ca fiind prosti, iar profesorii au mai avut imaginea incompetentei fortata asupra lor:

"Eu mi-am dorit si sunt foarte multumit de faptul ca nu s-a mai continuat politica absolut dementa din ultimii ani de a arata ca toti copiii din Romania sunt prost pregatiti si toti profesorii sunt rai. Nu e adevarat, cred ca nu asta e scopul scolii, scopul scolii e sa incerce sa-i invete cat mai mult si cat mai bine pe elevi", a spus Ponta.

Pricopie: Promovabilitatea la bacalaureat este de 55,4%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.