Premierul Victor Ponta afirma ca nu i-a cerut nimeni vreun mandat si nici nu l-a intrebat de presedintele Traian Basescu in tarile din Asia vizitate recent, adaugand ca mandatul este obligatoriu, conform deciziei Curtii Constitutionale, doar pentru reuniunile Consiliului European.

"Pentru domnul Basescu a fost catastrofal faptul ca peste tot in lume, in Europa si in lume, liderii politici vor sa vorbeasca cu prim-ministrul, stiind ca am legitimitatea data de vot si sprijinul politic in Parlament. E un lucru normal, nu mi-ar cerut nimeni niciun mandat pentru simplul motiv ca nu m-a intrebat nimeni de Basescu pe unde am fost", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a precizat ca, peste doua saptamani, va efectua o noua vizita externa, de aceasta data in Spania, iar in toamna va avea de asemenea un program incarcat, explicand ca astfel de vizite au in primul rand un caracter economic, conform atributiilor Guvernului.

El a aratat ca il "intelege" pe presedintele Traian Basescu atunci cand il critica pentru vizitele efectuate in calitate de prim-ministru, deoarece seful statului se afla la final de mandat, "nu mai merge nicaieri", cu exceptia unor vizite in tari ca Peru.

In opinia premierului, seful statului nu face altceva decat scandal, ca in ultimii noua ani, si mai prezinta interes doar pentru presa.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Digi 24, ca turneul "catastrofal ca imagine si eficienta" al premierului Victor Ponta in Asia ar trebui sa il supere, mentionand ca seful Guvernului a plecat fara mandat, desi ar fi fost obligatoriu.

"A plecat fara mandat", a spus presedintele.

El a adaugat ca era obligatoriu ca premierul sa ii solicite un mandat, avand in vedere decizia Curtii Constitutionale privind reprezentarea externa ca atribut al sefului statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.