Invitat la Digi 24, presedintele Traian Basescu a afirmat ca este un premier mult mai bun decat Victor Ponta si ca presedintele PSD are nevoie de multi ani pentru a ajunge un prim-ministru "acceptabil".

„Nu ma pregatesc pentru funcțta de premier. Sa va raspund cu o gluma: Nu am nevoie sa ma pregatesc, sunt pregatit. Premierul a spus o rautate. El stie ca sunt mult mai bun ca premier decat el, el mai are nevoie de ani sa ajunga un premier macar acceptabil. Mai are mult de lucru", a declarat presedintele.

Pentru a-si sustine parerea, Basescu a oferit ca exemplu negativ pentru performanta lui Ponta administrarea crizei din Muntenegru. Presedintele a declarat ca el stia de accidentul produs in Muntenegru de la ora 19 fara cinci minute si ca nu crede ca premierul Victor Ponta nu fusese si el informat, desi era in Piata Constitutiei si juca baschet, scrie Mediafax.

"Mobilizarea institutiilor a fost buna, dar comunicarea catastrofala, iar reactia initiala a premierului... Eu am stiut, deci la 19 fara 5 minute stiam. Nu cred ca premierul, care era in Piata Constitutiei, la baschet, nu a fost informat si el. Nu cred. Dar nu au realizat gravitatea incidentului", a afirmat Basescu, la Digi 24.

El a spus ca implicarea secretarului de stat de la Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a demonstrat ca statul roman are capacitatea sa isi repatrieze cetatenii decedati sau aflati intr-o situatie dificila.

"Dar comunicarea a fost catastrofala si norocul premierului a fost ca Arafat, daca a vazut ca el joaca baschet, s-a apucat sa isi faca treaba", a afirmat Basescu.

El a mai apreciat si prestatia ambasadorului Romaniei in Muntenegru, Mihail Florovici, care "si-a facut treaba".

Premierul Ponta declara, pe 24 iunie, ca a aflat despre accidentul din Muntenegru pe 23 iunie, duminica, la ora 22.55, cand a fost sunat de catre subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, moment din care a luat legatura cu ministrii cu atributii.

Intrebat cum comenteaza posibilitatea ca referendumul pentru Constitutie sa aiba loc in aceeasi zi cu prezidentialele, Traian Basescu a raspuns: "S-ar putea sa aiba referendum pentru unicameral tot in aceeasi zi".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El a adaugat insa ca este prea devreme pentru a lua o decizie. Basescu a spus ca cei care modifica Legea fundamentala invoca o legitimitate data de votul din decembrie 2012, pe care el o recunoaste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.