Cei trei magistrati care judeca dosarul "Transformatorul", in care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru fapte de coruptie, au anuntat, joi, ca sentinta va fi data in 12 iulie.

Completul care judeca dosarul "Transformatorul", formata din presedintele Francisca Vasile, Ilie Iulian Dragomir si Mirela Sorina Popescu, au respins, la termenul de joi, toate probele si exceptiile invocate de avocatii lui Relu Fenechiu si ai celorlalti inculpati.

Potrivit MEDIAFAX, judecatorii au respins o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de avocatul lui Relu Fenechiu, prin care se arata ca ordonanta de urgenta a guvernului ce reglementeaza atributiile Garzii Financiare sunt in contradictie cu mai multe articole din Constitutie si cu articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Judecatorii au respins, dupa ce initial au admis, si audierea unui martor propus de avocatii lui Petru Andronache, director comercial al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova in perioada 2002-2005.

Totodata, a fost respinsa si o cerere prin care se solicita instantei sa ceara Serviciului de probatiune Iasi sa intocmeasca referate de evaluare in cazul celor judecati in acest dosar.

Dupa ce instanta a respins toate aceste solicitari, dar si altele, a constatat cercetarea judecatoreasca incheiata si i-a dat cuvantul procurorului Directiei Nationale Anticoruptie, pentru pledoaria finala.

Totodata, instanta a anuntat ca, dupa ramanerea in pronuntare, verdictul in acest caz va fi dat pe 12 iulie, la ora 15.00.

Premierul Victor Ponta declara ca nu exclude sa preia ca interimar conducerea Ministerului Transporturilor in cazul in care Relu Fenechiu va fi condamnat de instanta, dar a precizat ca ar regreta inlocuirea acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.