Fostul premier Emil Boc sustine ca seful Executivului, Victor Ponta, este "iresponsabil din punct de vedere politic", in conditiile in care "induce o suprapunere intre rezultatul de la recensamantul din 2011 si populatia cu drept de vot", lucruri care "nu se confunda".

"Dupa declaratia facuta cu privire la referendumul din 2012 si faptul ca presedintele ar fi trebuit sa fie demis, pot spune ca Victor Ponta este un om iresponsabil din punct de vedere politic, pentru ca, in calitate de prim-ministru, ataca o decizie a CC care a fost data in baza datelor oferite de guvernul pe care l-a condus. Validarea sau invalidarea referendumului s-a facut in baza datelor oferite de Guvernul Ponta, iar astazi, Ponta ataca si decizia CC si propriul guvern pe care il conduce. In al doilea rand, este iresponsabil si pentru faptul ca incearca sa induca in opinia publica o suprapunere intre rezultatul de la referendum si populatia cu drept de vot. Or cele doua lucruri nu se confunda, asa cum vrea Victor Ponta", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Emil Boc.

Potrivit acestuia, Institutul National de Statistica ofera, prin recensamant, date despre evidenta populatiei Romaniei, in timp ce populatia cu drept de vot este inregistrata la Ministerul Afacerilor Interne, unde se gaseste Registrul national al persoanelor cu drept de vot, in functie de situatia juridica a fiecareia.

"Nu orice cetatean care a implinit 18 ani are drept de vot, pentru ca exista si posibilitatea ca drepturile electorale sa-i fie suspendate pe o anumita perioada de timp. Dupa cum nu toata populatia Romaniei are drept de vot, intrucat cei sub 18 ani, evident, nu voteaza. In mod vadit si voit, Victor Ponta face aceasta confuzie pentru a ataca din punct de vedere politic rezultatele referendumului din 2012. Ponta demonstreaza ca nu a depasit faza amatorismului politic, ramane prizonierul unor obiective politice marunte si nu a iesit din cliseele loviturii de stat din 2012", a subliniat Emil Boc.

Datele recensamantului releva ca la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%, a declarat premierul Ponta, cerand ministrilor de Interne si Administratie sa adapteze intreaga legislatie la aceasta realitate.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.