Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, comentand rezultatele oficiale ale recensamantului din 2011, ca femeile si barbatii trebuie "sa-si faca datoria fata de tara si popor" si sa sporeasca natalitatea.

Ioan Oltean a fost intrebat cum comenteaza rezultatele finale ale recensamantului din 2011, care indica faptul ca populatia stabila a Romaniei la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, in scadere cu 1.559.300 de persoane.

"Avem o scadere dramatica. Aici un singur comentariu se poate face: ca dragile noastre femei si dragii nostri barbati sa-si faca datoria fata de tara si popor, sa sporeasca natalitatea, fiindca altfel vom ajunge la un numar de locuitori foarte mic. Aici ii revine si puterii rolul de a crea conditii optime", a spus Oltean, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat cum ar fi influentat aceste rezultate referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, Oltean a raspuns: "Nici macar in conditiile acestea presedintele nu ar fi fost demis".

Presedintele Traian Basescu a admis, joi, ca Romania a inregistrat "cu certitudine" o scadere a populatiei, el aratand ca, deocamdata, se merge pe cifrele anterioare ultimului recensamant.

"Cu certitudine insa avem o scadere de populatie, chiar daca la evidenta populatiei populatia majora este intr-o usoara crestere, daca ati observat, in ultimii ani, pentru ca au intrat asa-numitii decretei la varsta de peste 18 ani. Dar pe fond populatia scade ca urmare a natalitatii scazute", a spus Basescu.

Datele recensamantului releva ca la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%, a declarat premierul Ponta, cerand ministrilor de Interne si Administratie sa adapteze intreaga legislatie la aceasta realitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.