Curtea Constitutionala a respins, joi, ca inadmisibila, sesizarea PDL privind componenta Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, aprobata de Parlament in 18 iunie.

Parlamentarii PDL si PPDD au sesizat in iunie Curtea Constitutionala in legatura cu hotararea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Reprezentantii PDL au reclamat ca, desi Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este subordonata Parlamentului, pentru conducerea acestei institutii au fost propuse 10 persoane de catre USL si una de catre UDMR, in timp ce PDL nu are niciun reprezentant.

Parlamentul a aprobat, in 18 iunie, numirea celor 11 membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in conditiile in care parlamentarii PDL si PPDD s-au retras din sala.

Astfel, Dan Radu Rusanu a fost votat in calitate de presedinte al ASF, Daniel Daianu, prim-vicepresedinte, iar Tudor Daniel George, Mircea Ursache si Ion Giurescu au primit votul pentru functiile de vicepresedinti.

Membrii neexecutivi au fost votati Marian Sarbu, Biro Albin, Marian Marzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu si Dorina Teodora Mihailescu.

Membrii ASF sunt numiti pentru un mandat de cinci ani. Noul Consiliu ASF a fost votat de Parlament in urma adoptarii Ordonantei de urgenta 55/2013, actul normativ aflandu-se in circuitul legislativ, scrie MEDIAFAX.

Camera Deputatilor a adoptat, tot in 18 iunie, OUG 55/2013 care prevede reducerea numarului de membri ai ASF si limitarea renumeratiei acestora la nivelul celor de la BNR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.