Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Ziua Nationala a SUA e sarbatorita anul acesta la Bucuresti intr-o atmosfera mai relaxata fata de cea "fierbinte" din 2012.

"Recunosc inca de la inceput ca, fata de sarbatoarea de anul trecut de 4 iulie, simt o atmosfera mai relaxata, anul trecut era o atmosfera fierbinte in Bucuresti si in Romania si sunt foarte bucuros sa constat ca acum suntem o tara stabila si predictibila si dovedim ca suntem un prieten mai sigur si de incredere al Americii", a afirmat Ponta, in discursul sau de la receptia oferita la resedinta sefului misiunii SUA la Bucuresti, Duane Butcher.

Ponta a precizat ca tocmai a venit din vizita in China, insa a tinut sa fie prezent la acest eveniment, relateaza MEDIAFAX.

"Este un mare privilegiu si o mare onoare sa fiu aici cu dumneavoastra si sa prezint pentru al doilea an la rand cele mai bune urari in numele autoritatilor si Guvernului Romaniei. Tocmai am aterizat dintr-o vizita intr-o mare tara si un bun prieten al Romaniei, dar am fost foarte hotarat sa reusesc sa vin si aici pentru a exprima sentimentele noastre calde pentru o alta tara importanta si un foarte bun prieten al Romaniei, Statele Unite ale Americii", a apreciat primul-ministru.

El a evocat cooperarea in probleme militare si de securitate dintre cele doua tari in Afganistan, in implementarea scutului antiracheta, adaugand ca si cooperarea economica va fi stimulata de acordul de comert care va fi incheiat intre UE si Washington.

"Cred ca acesta va fi o mare realizare pentru SUA si membrii UE, care va aduce o crestere a schimburilor comerciale, noi locuri de munca si oportunitati de ambele parti", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.