Fostul sef al statului Ion Iliescu a declarat, miercuri, ca fostul premier Radu Vasile a fost un om deschis dialogului, el aratand ca aceasta deschidere spre dialog si consultare a caracterizat pozitia sa ca om politic si ca a avut cu acesta relatii de respect reciproc.

"El are un om deschis dialogului si, in ciuda faptului ca ne aflam pe pozitii politice diferite, relatia noastra a fost o relatie civilizata, de stima si respect reciproc. Este ceea ce caracteriza pozitia lui ca om politic", a spus Iliescu, pentru MEDIAFAX.

El a precizat ca a avut relatii bune, apropiate, de stima si respect reciproc cu Radu Vasile.

"Regret ca a incetat din viata Radu Vasile. Stiam ca era suferind, am avut contacte cu el chiar in perioada aceasta din ultimii ani, inclusiv cand a fost la o interventie in Israel. Am avut o relatie civilizata, in ciuda faptului ca ne aflam pe pozitii politice diferite. El era in conducerea PNT, a fost si prim-ministru. Independent de acest lucru, a fost omul de dialog, adica relatiile noastre nu au fost conflictuale in plan personal. A fost omul care gasea intotdeauna calea abordarii deschise, civilizate", a spus Iliescu.

El a mai aratat ca aceasta deschidere spre dialog l-a caracterizat pe Radu Vasile si in perioada in care a fost premier, cand a avut porbleme delicate, dificile.

"Nu ezita sa se consulte. A fost momentul cand minerii din Valea Jiului pornisera spre Capitala. El a plecat inaintea lor, a intrat in dialog cu ei, apoi in dialog cu partidele", a mai spus Iliescu.

Aurelian Pavelescu a mentionat ca Radu Vasile a contribuit la reconstructia partidului dupa 1990, fiind secretar general sub presedintia lui Corneliu Coposu. "El a fost foarte iubit in partid. Suntem alaturi de familie in aceste momente dificile", a mai afirmat Pavelescu.

Radu Vasile, in varsta de 71 de ani, a murit in noaptea de marti spre miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.