PDL va sesiza Comisia Europeana in legatura cu modificarile succesive din ultimele sase luni in legislatia achizitiilor publice, a declarat, miercuri, Cristina Traila, secretar executiv al PDL, fost presedinte al ANRMAP, precizand ca a fost desfiintat rolul Corpului de Control al Autoritatii.

"Vom sesiza Comisia Europeana cu privire la modificarile din ultimele sase luni legate de legislatia privind achizitiile publice, care incalca directivele europene. Vom sesiza inclusiv faptul ca rolul ANRMAP prin actul legislativ recent adoptat de Parlament este desfiintat", a precizat Cristina Traila, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Ea a aratat ca prin modificarile legislatiei facute de premierul Victor Ponta "fiecare institutie publica va cheltui bani publici dupa bunul plac", iar ANRMAP "este dezgolita de atributii, nu mai poate face control ulterior contractului de achizitie publica".

Cristina Traila a mai spus ca prin modificarea legislatiei a fost eliminata, de asemenea, atributia ANRMAP de a face controale in ceea ce priveste fondurile europene.

"Din 1 iulie 2013 s-a dat drumul al furt calificat din banii publici: pragul achiztiilor directe pentru bunuri si servicii a crescut la 30 de mii de euro, iar cel pentru lucrari la 100 de mii de euro, suficient pentru ca orice primarie mica sa atribuie reparatii de drumuri fara licitatie. In plus, regiile autonome si companiile nationale au liber sa faca ce vor, cum vor si cand nu vor cu atribuirea contractelor de achizitie publica, iar noi, opinia publica, nici macar nu mai avem posibilitatea de a vedea acest lucru, pentru ca nu va mai fi folosit sistemul electronic al achizitiilor publice", a precizat Cristina Traila, fost presedinte al ANRMAP.

Modificarile introduse in Parlament la sistemul achizitiilor publice excepteaza de la obligativitatea organizarii licitatiilor anumite regii si companii nationale, pe care Guvernul le-a introdus initial, de la inceputul anului, in categoria autoritatilor contractante, transmite ANRMAP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.