Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat, marti, ca prin eliminarea obligativitatii ca anumite companii nationale si regii autonome sa organizeze licitatii se deschide poarta "aranjamentelor pe sub masa".

Mircea Toader, care este membru al Comisiei de Industrii din Camera, acolo unde a fost votat un amendament in acest sens la Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern la sfarsitul anului trecut privind modificarea sistemului de achizitii publice reglementat de Ordonanta de Urgenta 34/2006, a precizat ca el si PDL nu au agreat acest amendament si nici legea in ansamblu, votand impotriva.

"Am votat impotriva legii, ca decizie politica. Este clar ca un asemenea amendament nu putem sa-l agream si va dau si motivatia. A fost o discutie si este o problema referitor la managementul privat pentru companii, dar o companie care are structura de monopol, cum sunt marea majoritate a companiilor, Transgaz, Romgaz, Tarom, CFR, care vreti, nu lucreaza in regim concurential, lucreaza in regim de monopol. Si atunci toata sustinerea asta e o aberatie", a spus Toader, pentru MEDIAFAX.

El a precizat ca prin aceasta exceptare de la obligativitatea de a face licitatii deschide poarta aranjamentelor.

"Din contra, deschizi o poarta a aranjamentelor pe sub masa, categoric. Deci, este nu o mare eroare, este un mare aranjament", a spus Toader.

El a aratat ca la conducerea acestor companii si regii sunt pusi oamenii de la actuala putere, cu scopul de a "rezolva" clientela politica.

"Stiti foarte bine, conducerile acestor companii de stat si regii intotdeauna, de cand vin la putere, PSD isi pune oamenii lui cu o singura conditie - sa-si rezolve clientela politica. Dar pe fond, ca economie de piata, este o aberatie, fiindca aceste companii lucreaza in regim de monopol. Lucrand in regim de monopol, nu sunt subordonate unui principiu de piata, adica eu sunt singur si fac ce vreau si atunci nu mai exista niciun fel de control", a spus Toader.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

El a adaugat ca PDL nu a fost de acord cu trecerea acestei legi si nu a agreat nici ridicarea pragului valoric in care statul poate incheia contracte fara licitatii de la 15.000 Euro la 30.000 Euro pentru produse si servicii si de la 15.000 Euro la 100.000 euro pentru lucrari.

"Pozitia mea si a partidului este aceasta: noi nu am fost de acord cu aceasta lege - inclusiv cu pragul, care deschide si mai mult, pentru toata lumea - dar la companii... acuma nu mai conteaza ce se intampla", a spus Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.