PDL solicita Cabinetului Victor Ponta sa prezinte in aceasta vara in Parlamentul Romaniei actualizarea strategiei energetice nationale, a declarat, marti, secretarul executiv al PDL Lucian Bode.

"PDL isi manifesta disponibilitatea de a participa la oricate sesiuni parlamentare extraordinare ar fi necesare pentru legiferarea acestei strategii de baza pentru orice dezvoltare economica si sociala a tarii", a precizat Bode, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca PDL mai solicita Cabinetului Ponta sa prezinte cauzele "ce au dus la esecul proiectului Nabucco", dar si programele ce vizeaza energia pentru urmatorul exercitiu financiar european 2014-2020.

Lucian Bode a facut aceste precizari dupa ce a apreciat ca Victor Ponta "arde gazul de pomana in fotoliul de premier" si "se joaca cu focul atunci cand vine vorba de securitatea energetica a Romaniei".

"Proiectul Nabucco este deja istorie. Romania a ratat sansa de a reduce dependenta de gazul rusesc. Romania a aratat sansa de a deveni un jucator important pe piata energetica regionala. Prin nerealizarea acestui proiect, Romania pierde miliarde de euro: 2,5 miliarde de metri cubi gaz ieftin, 1,5 miliarde euro investitii directe, respectiv sute de milioane de euro anual din taxele de tranzit", a adaugat Lucian Bode.

El l-a criticat pe Victor Ponta pentru vizita acestuia in Asia. "Nici nu s-a racit bine decizia privind Nabucco si vedem un guvern al Romaniei care efectueaza o vizita daca nu inutila, tardiva in Azerbaidjan. Ce face Victor Ponta in Azerbaidjan? Ofera Oltchim si Arpechim companiei azere SOCAR, in conditiile in care Arpechim nu apartine statutului roman", a mai spus Lucian Bode.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.