Presedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta Romania duminica seara la ceremonia organizata la Zagreb, cu prilejul aderarii Croatiei la Uniunea Europeana, incepand de la 1 iulie 2013.

"La ceremonia care va marca, in noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderarii, sunt invitati sa participe sefi de stat si de guvern din cele 27 de tari membre ale UE si din Balcani", se arata intr-un comunicat transmis vineri MEDIAFAX de Senat.

Antonescu s-a mai aflat in vizita oficiala in Croatia in perioada 17-18 iunie, prilej cu care a mentionat faptul ca aderarea Croatiei la UE este "un succes istoric, ce deschide o noua perspectiva tuturor statelor din Balcanii de Vest, intr-un moment destul de dificil pentru Uniunea Europeana, in care cooperarea si increderea intre parteneri sunt deosebit de importante".

Dupa un deceniu de negocieri, Croatia devine la 1 iulie cel de-al 28-lea stat membru al U. Croatia este cea de-a doua dintre cele sase republici iugoslave care adera la UE, dupa Slovenia in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.